Dogodek brez meja / Event bez granica – pogled od iza

Gennaro i Guido
Hm, otkud početi… Možda od ideje koja se kuhala skoro godinu dana, početkom ljeta počela oblikovati i na kraju realizirala u poprilično kratkom roku (uz zaključak da smo imali i tjedan dana više – opet bi sve radili zadnju noć…). Htjeli smo (SLO klub i HR udruga) nešto napraviti kako bi se malo bolje upoznali i zabavili pa je event bio logičan odabir. A kako se radilo o zajedničkom eventu nije moglo proći bez programa. Ideja o “igrama bez granica” došla je spontano i odmah je prihvaćena, a odlično se uklopila u filozofiju eventa “bez granica” (i neću priznati da se slučajno zgodilo niti pod mukama).
Nakon što smo definirali lokaciju stvari su krenule poprilično brzo – igre, aktivnosti, program, oprema, zaduženja, ali s ekipom kakva je bila s druge strane nije bio problem (Bučari veliko fala…). Ponosan sam kako je sve ostalo u četiri zida (ok osam) bez curenja informacija (i razočaran jel nitko nije pokušao podmititi voditelje da utječu na suce).
Noć prije eventa (a kad inače) odrađen je najveći posao na brušenju detalja, a jutro na lokaciji proteklo je (pre)brzo – još smo definirali sitnice kad se počela skupljati prva ekipa, a da nisam bio ni svjestan da je već počelo. A onda je krenulo od uvodne govorancije (i tko god što rekao, ali ona jedna rečenica na “stranjskom” jeziku bila je baš zahtjevna…) pa preko zagrijavanja i ručka na konkretne igre.
Moram priznati da sam uživao dvostruko – u ulozi suvoditelja ceremonije upravljati istom i zabavljati se te u ulozi “sumastermajnda” gledati kako se stvari odvijaju. Posebno u situacijama kad su se stvari radile drugačije od zamišljenog (recimo na petlinzima na drvetu je bio magnet kao i u kutijici koju ste dobili i koja je trebala služiti samo za čuvanje magneta…). Još više sam uživao vidjeti kako se ozbiljno shvaćaju zadaci i kako se zabavlja dok se realiziraju, od razvijanja taktike do prilagodbe u tijeku i navijanja.
Malo manje od 10 sati (neki su stigli ranije) prošlo je u tren oka i kad sam prebrojavao ljude na zajedničkoj fotki nisam mogao vjerovati koliko je ljudi ostalo do samog kraja – hvala, bilo je odlično vidjeti vas tad tamo.
Osim Bučara koji su odradili programski dio, zahvale i icabrinu i krossniku na logistici i ostatku SLO GC kluba – vidimo se u Zagrebu za Advent te ekipi u Zagrebu (arizona, grga, stik, silver, nicky…) na pomoći i opremi koju ste uložili u event.
Veselio sam se ovom eventu, pomalo strepio od vremena (a zalomilo se da smo naručili zadnji lijepi dan), malo više od organizacije i na kraju ostao oduševljen. Pogled na logbook na kraju (samo da znate da uzimamo otiske i da ćemo pristupiti brisanju svih koji se nisu logirali) nagnao nas je da odmah pristupimo pripremama za sljedeću godinu – ok, lažem i narednu godinu bit će kao i ove, na brzinu i kampanjski i vjerujem jednako zabavno.

Vidimo se!

2 Comments

  1. Ajde konačno da i drugi nešto pišu na ovoj stranici, a ne samo ja 😉
    Inače, za event, čestitam na organizaciji. Nažalost, ja nisam prisustvovao.

  2. Svaka čast na velikom trudu i organizaciji. Dovoljno je pročitati logove na eventu, da bi se vidjelo da je događaj u potpunosti uspio. A kad to još i doživiš i budeš dio toga… fenomenalno.

Leave a Reply