Geocaching postaje sastavni dio izviđačkog programa Saveza Izviđača Hrvatske

Pozdrav,

eto lijepih vijesti za Geocaching zajednicu u Hrvata……

Znam da kasnim sa vijestima od lanjske prezentacije Geocachinga izviđačkoj zajednici koju su odradili Heroj_ulice, Maki433 i moja malenkost u Slunju na izviđačkom druženju kategorije Istraživača(izviđači starosti od 15 do 21 godine)

Kroz prezentaciju u nekoliko skupina smo odradili i postavljanje privremenih geocacheva te ih nakon prezentacije išli tražiti. Skupine koje su ih tražile su bile dosta velike ali se time ipak nije pokvario draž same potrage (ipak im je bilo lakše tražiti u velikoj grupi) 🙂

Koji smo uspjeh polučili, e pa generalno gledano nisam se nadao prevelikom uspjehu, međutim prevario sam se jer su neki odmah potražili geocacheve u Slunju  te ih nastavili tražiti i po Zagrebu i nekim ostalim mjestima odakle su nam izviđači došli. Uvidjeli su da im je to jedna od super aktivnosti za članove patrola s kojima rade.

Ubrzo su mi se počeli voditelji izviđačkih jedinica javljati sa dodatnim pitanjima o geocachingu jer sam i sam član i jedan od voditelja u Savezu izviđača Hrvatske. Stoga smo se primili sastavljanja uvjeta za osvajanje vještarstva i specijalnosti “Geo lovca” kojeg smo prihvatili da postane sastavni dio izviđačkog programa.

Tako je ove godine prezentirana oznaka i uvjeti za stjecanje vještarstva i specijalnosti te se od ove godine mogu ostvarivati uvjeti za isti.

…..dodajem i koju fotku iz lanjske potrage..

img_20160522_122021

….kod ovog cachea su se prvo dobro zalili…a onda je nastupio timski rad  🙂

img_20160522_122042

img_20160522_123956

img_20160522_124027

osmjeh na licima kad je izletio van….neprocjenjivo 🙂

..umalo zaboravih …evo i predloženih oznaka koje će krasiti uniforme kada se osvoji vještarstvo ili specijalnost. jedna je izabrana al to vam za sada neću reći koja… 😛

geo-lovac

 

Leave a Reply