Najbolje G točke – Serija upicanjenih keševa

the-best-G-spotsVeć se duže vrijeme (mjereno u godinama) priča u iskusnim geokešerskim krugovima kako bi bilo dobro, ako već ne i neophodno oživiti malo stranice udruge objavljujući stvari poput Geocache mjeseca. Da novozainteresirane osobe imaju materijala za pročitati i informirati se gdje im je prilika za skupiti najpozitivnija geocaching iskustva kako bi im ovaj naš zajednički hobi što više prirastao srcu.

S tim se i započelo, ali je zapelo već nakon prvog članka. Dr Zagy ga je napisao još prošle godine, a kako nitko nije preuzeo štafetu tu bi se kategoriju, s obzirom koliko se čeka na nastavak i koja je dinamika objava, moglo preimenovati u Geocache godine…

Uglavnom, da ne duljim s poviješću i jadikovanjem oko iste, evo da iznesem svoj plan kojim se obvezujem na mjesečno tipkaranje o nekom kvalitetnom sakrivenom blagu koje bih preporučio ostalima da ga odu pronaći te o dodatnim prigodnim zabavno-poučnim mislima koje želim podijeliti sa sveopćom geokešing populacijom.

E, i sad bih kao trebao odabrati ovomjesečnu preporuku, a to nije nipošto lak zadatak. Dakle, ima jedan fenomenalan Letterbox u Zaprešiću i jedan skroz drugačije predivan u Prekopakri, pa izvanredni Multi uzduž i popreko Nina, a tek kad pomislim kakvih sve divnih začkoljastih Misterija ima… o njima bih mogao do u nedogled.

Ali ideja mi nije da članak bude zanimljiv samo meni, i eventualno koristan onom jednoznamenkastom broju kolega koji uživaju u rješavanju misterija i kompliciranju do besvijesti. Niti da preporučujem keševe na lokacijama koje većina nema priliku posjetiti. Tako da smatram da bi bilo najbolje da svaki mjesec odaberem po jedan Tradicionalni keš kako bi preporuka bila relevantna i za manje iskusne, te da bude s područja Zagreba jer geokešeri u manjim sredinama će tako i tako obrstiti sve keševe u svojoj okolici, dok u metropoli nije baš tako lako odabrati što potražiti. I, naravno, preporučivat ću samo keševe koje sam i sam našao, što znači da iz zbirke od zasad samo 200-tinjak njih koji odgovaraju kriterijima biram po jednog koji iskače od mase.

Eto, plan je tu… sad još treba odabrati taj jedan koji će biti prvi. Tome ću doskočiti tako što se iza mog izbora nalazi cijela serija keševa:

Pimp my Pump: Jimi Hendrix (GC5VGRN)
od
ArizonaSmith

hendrix

Potraga za ovim kešom će vas dovesti do upicanjene pumpe, jednog od malih remek-djela Pimp my Pump ekipe koja stare ‘železne Franceke’ i njihovu neposrednu okolinu ukrasi motivima raznih tema. U listingu ovog keša možete pronaći povijest pimpanja ove pumpe, nešto malo informacija o Hendrixu s linkom na Wikipediu te link na štabni keš PmP ekipe gdje onda možete pregledati puni opus te serije.

pmp

Kad vidite i pročitate više o tome bit će vam skroz jasno zašto ova serija zaslužuje moju preporuku. Ali zašto sam od svih PmP keševa odlučio da baš Jimi bude taj kojeg ću izdvojiti? Zato jer je sam keš posvećen ovoj pumpi izvanredno domišljato skriven. Fino je uklopljen i svojom mimikrijom obećava zanimljivo traženje i osjećaj zadovoljstva uspjehom pronalaska. A uz prethodno navedeno još je i lociran u središtu Zagreba, ali ipak ne u gužvi centra, pa je time i lako dostupan većini tragača, a da je pritom uglavnom bez neželjene publike.

Eto, toliko od mene za prvi put, očekujte nastavak kroz mjesec dana, a do tada uživajte u keširanju.
G.

Leave a Reply