Najbolje G točke – Spomen neznanom kvartu

the-best-G-spots

Treći članak za redom… to bi se već tradicijom moglo nazvati. A i prve tri su najbitnije… pa ako su vam se preporuke dopale, uključujući i način pisanja, dodatne ideje i ostalo u člancima, volio bih pročitati i koji konstruktivni komentar na njih.

Po starom dobrom običaju za preporuku odabirem keš koji za sobom povlači seriju.

 

Ovaj mjesec to je:

Nepoznata Trešnjevka 5 – Paunovi (GC5P86H)
od
therewolf

Ono što mi se zbilja sviđa kod ove serije je što me odvela na nekoliko zanimljivih mjesta na Trešnjevci za koja nisam znao da postoje, iako sam tijekom studentskih dana jedno vrijeme i živio u tom kvartu. Bilo bi izvrsno da i drugi kvartovi imaju ovakve serije pa da mogu i ostatak svog grada upoznati tako detaljno. Po meni svrha urbanih traditionala i je baš ta – da posjetiocima, ali uz njih čak i lokalnim ljudima otkriju slabo znane, a zanimljive mikrolokacije.

Paunovi

Peti keš iz serije tiče se paunova na Trešnjevci. Da, dobro ste pročitali, tamo ima paunova i često ih se može vidjeti kako slobodno šeću po velikom dvorištu. Njih sam izabrao jer su po mom mišljenju najbolje skriveni cache iz serije. Ostala skrovišta i kutijice ne mogu nazvati primjerima originalnog skrivanja, ali su zato lokacije na koje vas dovode dobro izabrane.

U ovoj seriji (4. i 6. cache) može se primijetiti i jedan od načina na koji se kod nas najčešće koriste multi-cachevi. Kada je sama lokacija koju želite pokazali ostalim geokešerima “zauzeta” (po pravilima geocachinga, dvije kutijice ne smiju biti sakrivene na međusobnoj udaljenosti manjoj od 161m), najjednostavniji je način napraviti kratak jednostupanjski multi koji će vas u jednom koraku odvesti od željene lokacije do kutijice skrivene na legalnom mjestu.

Još jedna stvar koju ova serija ima, a što ja smatram super idejom, je i bonus cache kao zadnji (sedmi) cache cijele serije. U svakom od šest skrivenih blaga može se pronaći i dodatni bonus info te iz sakupljenih podataka izračunati koordinate skrovišta posljednje kutijice. Na taj način, ako vas već na to ne prisiljava patološki kolekcionarizam, imate dodatni poticaj da pronađete cijelu seriju.

I mislim da će ovo sad biti posljednja serija o kojoj pišem za neko vrijeme jer koliko god serije bile prekrasne za pronalaziti, znam da je poprilično teško održavati ih na životu zbog neprestanog održavanja koje donosi vlasništvo velikog broja cacheva. Dakle, ne očekujem da će ovaj tekst potaknuti cijelu navalu novih serija, ali bih definitivno volio da izniknu novi keševi po kvartovima, postavljeni od lokalnih ljudi, kojima će nas ostale dovesti na zanimljive lokacije kojih možda ni sami susjedi iz tri ulice dalje nisu ni svjesni.

Trešnjevka

Uglavnom, odlučili se vi pronaći samo ovaj predloženi keš, cijelu seriju ili čak i bonus, siguran sam da ćete biti zadovoljni ugodno provedenim vremenom u jednom od meni dražih kvartova Zagreba.

Eto, toliko od mene za treći put, očekujte nastavak kroz mjesec dana, a do tada uživajte u keširanju.

G.

Leave a Reply