Najbolje G točke – Temelji arhitekture geocachinga

the-best-G-spotsJeeeej, evo, drugi članak je objavljen u najavljenom roku… ako i slijedeći bude na vrijeme to će biti nevjerovatno postignuće dosad nezabilježeno u analima hrvatskog geocachinga. No, nemojmo prejudicirati, skakati pred rudo i činiti radnje iz ostalih sličnih uzrečica… nego prijeđimo odmah na stvar.

Znači za svoju drugu preporuku odabirem keš:

Lavoslav Horvat (GC64M3R)
od
stik99

Lavoslav

Ponovo sam, kao i u prvom članku, odabrao jedno skriveno blago koje pripada većoj seriji kako bih si olakšao izbor. Ova serija je posvećena poznatim arhitektima i arhitekticama koji su djelovali na području Zagreba, a kutijice su uvijek skrivene u blizini reprezentativne zgrade arhitekta iz naziva keša. Keš najčešće nije skriven na samoj zgradi nego na lokaciji s koje se zgrada može dobro vidjeti (uz par iznimaka poput ovomjesečnog keša). Zato u većini listinga i postoji rečenica tipa: “Nemojte samo uzeti cache, bacite pogled i na zgradu…” Sama serija nema zajedničko ime po kojem je možete pretražiti, ali 99% keševa ovog autora koji imaju ime i prezime spadaju u tu seriju.

Arhitekti

G. Horvata sam među 40-ak arhitekata iz serije odabrao stoga što je samo skrivanje izvedeno vrlo nesvakidašnje. I to je nešto što ja, a i velika većina iskusnijih geokešera, izuzetno cijenimo, pogotovo kod traditionala. Znači, iako je jedna od najbitnijih stvari kod sakrivanja geokeševa da spremnik bude otporan na nepogodne atmosferilije kako bi sadržaj ostao suh i neodvratan, za geokešera će pronalazak još jednog filmboxa (plastične kutijice u kakvima su se nalazili filmovi preddigitalnih fotoaparata) pod klupom, PETlinga (epruvetice s čepom od kojih se ekstrudiranjem proizvode PET boce) u grmu ili Tupperwarea (plastične posude raznih dimenzija koje su uglavnom vodonepropusne) u billboardu rijetko izazvati osjećaj oduševljenja kao custom made kontejner oko kojeg se vlasnik istinski potrudio.

PETlinzi

Daleko od toga da tvrdim da ovaj autor ne koristi PETlinge (čak niti da ovaj keš nema veze s jednim), ali kao i kod prethodnomjesečnog keša, očit je pozitivan odmak od standarda (preniskih po mom mišljenju) u sakrivanju blaga.

Jedan od najvećih motivatora za pisanje ovih članaka mi je nada da će prema preporukama u njima više ljudi pronaći baš te zanimljivo skrivene keševe te odlučiti i sami da se kod svog idućeg sakrivanja potrude iskočiti iz mase prosjeka. Stoga lijepo vas molim, dragi budući sakrivači da obogatite ovaj naš hobi sakrivanjem zanimljivijih spremnika od Tic-tac kutijica, tuba šumećih tableta, posudica za uzorak stolice, kutija raznih krema… omotanih u ljepljivu traku s ubačenim magnetom. Naravno bilo koje od tih rješenja može biti izvrsno pogođeno kada je vezano uz temu keša, prigodno za uklopiti ili kada je zanimljivo customizirano.

Eto, toliko od mene za drugi put, očekujte nastavak kroz mjesec dana, a do tada uživajte u keširanju.

G.

Leave a Reply