Slovak GeoAwards u Bratislavi

Prije dvije godine na prvom mega eventu u Bratislavi nisam bio. To mi je poslije bilo žao. Tako da sam ove godine odlučio doći pa koliko košta da košta.
U Bratislavu sam došao već u četvrtak navečer. Smjestio sam se kod rodbine gdje sam bio do nedjelje. Petak sam iskoristio da malo obiđem centar Bratislave. Išao sam i do Pezinka i Modre. Lijepo proveden dan.

P1140030  P1140087  P1140086  P1140089
U subotu ujutro došao sam do Čunova. Bilo je to oko 40 minuta vožnje od stana. Auto sam ostavio na parkiralištu i došao do ulaza. Kupio sam ulaznicu i ušao unutar ograđenog prostora. Bilo je oko pol 9 ujutro pa nije još bilo puno ljudi. A na prostoru Čunova već sam sreo neke poznate geocachere. Od onih koje sam vidio samo jednom, pa do onih koje sam sreo već nekoliko puta. Bilo mi je drago ponovo ih vidjeti. Obišao sam prostor pa sam tako bio i do štanda sa Publish časopisom. Rekao sam da ću kupiti nekoliko komada, ali malo kasnije. Dan je ugodno prolazio. Kako je vrijeme teklo, tako je bilo sve više ljudi pa sam sreo još neke poznate geocacherte. Tako sam se iznenadio kad je netko prozvao moje ime, okrenem se i vidim da su to Slovenci iz Maribora. Na moje iznenađenje, došli su i Hrs00va i Tika Taka iz Hrvatske tako da nisam bio jedini predstvanik iz moje zemlje. A sa Sovom i Tikatakom smo išli potražiti nekoliko geocacheva izvan lokacije mega eventa. Od ponuđenih atrakcija išao sam na spust od hotelskog trećeg kata do prizemlja. Izgledalo je zanimljivo, ali sam doživljaj traje samo nekoliko sekundi. Poslije sam se iskušao i u penjanju na hotel uz pomoć užeta. Dok su to drugi radili, izgledalo je tako jednostavno. Ali kad sam ja obukao opremu i krenuo, prvo sam se nekoliko minuta mučio dok sam shvatio kako se treba penjati. Ipak sam prošao i taj dio i mogu reći da sam zadovoljan što sam to isprobao.

P1140053  P1140057  P1140060  P1140064
Kasnije u šetnji posjetio sam i razmjenu drvenih novčića (wooden geocoin). Kako u našoj zemlji nemamo takve stvari, samo sam razgledao i divio se kako su neki uložili trud u dizajn tih suvenira. Bilo je zanimljivo vidjeti i plakate sa već ugrađenim novčićima, ima ih stvarno puno.
Od raznoraznih sitnica na mega eventu je bilo moguće kupiti mnoštvo uspomena. Ako čovjek želi, može potrošiti brdo novaca. Ja sam si za uspomenu kupio majicu sa prigodnim logom i 7 primjeraka slovačkog geocaching časopisa “Publish”.

P1140098  P1140032  P1140125
Sok i pivo nisu bili skupi (1 euro), ali hrana je bila malo nešto skuplja nego kod nas u Hrvatskoj.
Navečer je bio glavni događaj mega eventa. Proglašenje najboljih slovačkih geocacheva i evenata. Uzbuđenje je bilo u zraku. Posebno su mi se svidjele filmske najave kandidiranih geocacheva. A pobjednici su bili zadovoljni.
Za završetak eventa priređen je prekrasni vatromet

Hvala organizatorima na ovom mega eventu. Sigurno je trebalo puno truda i vremena. Bilo je lijepo. Nadam se da će ponoviti mega event za dvije godine, ili još bolje, za godinu dana.
Pozdrav iz Osijeka – Hrvatska!
Dr Zagy

P1140034  P1140127

Leave a Reply