Turopoljske drvene ljepotice

Geocaching je stvarno zabavan hobi. Dovodi te na posebna mjesta, tjera te da se, kao nekad u djetinjstvu, igraš traženja skrivenog blaga. Svega toga ne bi bilo bez truda drugih igrača koji skrivaju kutijice i pozivaju sve nas na dolazak na određenu lokaciju. Vremenom se može desiti da kutijica nestane i više nije na svom mjestu, da je potrgana ili da njen sadržaj više nije u onakvom stanju kako je inicijalno bilo zamišljeno. Geokešer koji je sakrio svoje blago se treba brinuti i obilaziti i popravljati kutijice koje je sakrio, kako bi ova igra bila zanimljiva i izazovna za sve iduće geolovce.

Oblak je svojom lijepom serijom omogućio svima nama da upoznamo ljepote Turopolja i njenih drvenih kapelica. Kako njega na žalost više nema među nama, Udruga Geocaching Hrvatska je odlučila obići i popraviti sve njegove kutijice u Turopolju u sklopu akcije Travanj – mjesec održavanja geocacheva.

Ekipa u sastavu the Grga, Superhik, heroj_ulice, 3l3ctric_trol i moja malenkost je obavila sve potrebne pripreme i u subotu ujutro 21.4.2018. krenula na cjelodnevni izlet po Turopolju. Pripremili smo mapu koja prikazuje sve lokacije i stanja kutijica na temelju zadnje upisanih logova. heroj_ulice je znao originalne lokacije i bio je s nama na prvih 6 kapelica (kasnije nam je pružio telefonsku podršku tamo gdje je zatrebalo), dok smo i sin i ja već prije bili obišli sve kutijice, tako da smo uz svu moguću opremu i rezervne dijelove bili spremni.

Krenuli smo sa zapadne strane i najprije otišli do kapelice označene Q na našoj karti (Kapelica Svetog Duha). I odmah na početku malo iznenađenje. Kutijice ipak nije bilo, pa smo odmah išli pripremiti novu kutijicu i staviti ju na originalno mjesto skrivanja. Usprkos svim našim pripremama, ipak nam je nešto uzmanjkalo od materijala. No, snašli smo se i bez problema je pronađen zamjenski na licu mjesta. Kad se nešto čvrsto želi i hoće, onda nema prepreka. Naša mala avantura se mogla nastaviti dalje.

Sa svakom obiđenom lokacijom smo se sve više uhodavali i zadatke popravaka, čišćenja i nadomješatanja kutijica sve brže ispunjavali. Dan je bio predivan. Krasna priroda nas je nagrađivala što smo ovu subotu odlučili provesti u njenom zelenilu. Kako je vrijeme prolazilo, broj kapelica i lokacija koje smo obišli se povećavao, a naš entuzijazam nije splašnjavao. Cijelu avanturu smo na kraju završili taman oko zalaska sunca s popravkom 21. cachea Kapelica Svetog Ivana Krstitelja.

Krajnji rezultat naše male subotnje akcije je bio:

  • obiđena 21 lokacija
  • postavljeno 6 novih zamjenskih kutijica
  • sve ostale su provjerene i po potrebi popravljene
  • svi podaci potrebni za bonus cache su dostupni
  • ostavljena posebno pripremljena hrana za ptice kod Birdhouse
  • “spašen” 1 trackable koji je dugo stajao i čekao da se pokrene dalje
  • pojedeno je 6 sladoleda u Pokupskom
  • leasing auto se pokazao skroz dostojan zadatka 😉

Pozivamo vas da se i sami uvjerite i zaputite serijom drvenih turopoljskih ljepotica.
Popis svih Oblakovih cacheva je ovdje:
https://www.geocaching.com/seek/nearest.aspx?u=Oblak

Uostalom, pogledajte sami na fotografijama kako nam je bilo.Leave a Reply