Travanj – mjesec održavanja cacheva (2. put)


Prošle godine proglasili smo travanj mjesecom održavanja cacheva. Činilo nam se nekako prikladno – proljeće je došlo, sve se nekako budi, raste i obnavlja pa je u redu da cachevi u novom sjaju dočekaju (ok, barem da dočekaju) stare face i nova lica. Moramo priznati da nismo baš pratili efekte (osim onako interno kroz razgovore), ali smo dali svoj doprinos i osobno i kroz obnavljanje serije Turopoljskih drvenih kapelica koje je postavio, na žalost preminuli, prijatelj Oblak.

Ove godine odlučili smo se malo bolje pripremiti pa smo prvo pogledali statistike i ostali neugodno iznenađeni brojkama – 30% (da dobro ste pročitali) cacheva u Lijepoj našoj zahtijeva pažnju! Konkretnije: od 6492 cache trenutno aktivna, njih 333 su disableana, 784 ima Needs maintenance i 783 ima 3 ili više zadnjih logova DNF. Skrušeno priznajemo da su i članovi zaslužni za te porazne brojke pa ćemo se potruditi posebno njih motivirati kako bi 1.5. mogli reći da smo stvarno napravili pomak.
Kako sve ne bi ostalo na priči, u planu je nekoliko aktivnosti: ponovno ćemo obići i po potrebi obnoviti Turopoljske kapelice te biti na raspolaganju svima kako bi cachevi zasjali. No, to nije sve – ove godine ćemo nagraditi igrače koji se najviše potrude oko obnove cacheva i nagradu dodijeliti na godišnjoj skupštini koja će se održati u svibnju (formulu ćemo za sada zadržati za sebe, ali svakako stavljajte Owner maintenance na svoje cachve ;)).
Detalje ćemo objav(ljiva)iti na našim stranicama i na faceu pa nas pratite.